Hoe werkt zo een Makerslab nu precies

Makerslab De Shack is opgericht vanuit de visie van Tommy (Degrande), Bram (Andelhofs) en Joy (Van Acker). Elk liep al jaren rond met het idee om een publieke plaats te creëren waar iedereen zijn of haar creatieve hobby kan uitoefenen. Zelf zijn wij erg actief in de technische wereld van o.a. elektriciteit, elektronica, automatisering, programmeren, IT. Maar de doelstelling van ons collectief is om nog meer kennis te verwerven door onszelf maar ook door verwerving van gemotiveerde leden. Zo willen wij in de toekomst zeer graag aan de slag met hout, metaal, textiel, enz.

Het Makerslab is momenteel reeds aangesloten bij het STEM-Academie netwerk (STEM staat voor: Science, Technology, Engineering and Mathematics) alsook zijn wij een leuke CoderDojo afdeling. De CoderDojo organisatie heeft als doel jongeren tussen de 8 en 18 jaar wegwijs te maken in het programmeren.

Verder zetten wij ons ook in om samen met de lokale en minder lokale jeugdbewegingen, scholen en verenigingen activiteiten te organiseren, dit alles rond creatie en techniek.

In de toekomst willen wij vanuit onze visie workshops geven in allerlei “disciplines” van het maken en creëren. Willen wij een plaats geven aan het publiek waar men met 3D printers, lasercutters, CNC machines en alle gereedschap aan de slag kunnen om hun eigen of lab-projecten te realiseren.

Wij focussen ons op quasi alle leeftijden en doelgroepen. Er zullen specifieke workshops worden gegeven voor jongeren, jongvolwassenen, volwassenen, senioren. Alsook specifiek gericht op leerkrachten, monitoren en begeleiders. Maar bovenal: IEDEREEN is welkom in De Shack!

Wie kan er bij ons allemaal terecht

Het antwoord op die vraag is eigenlijk erg makkelijk:

IEDEREEN IS WELKOM

Ongeacht je leeftijd, geslacht, afkomst, kennis… Als je zin hebt om iets te leren maken, of te leren werken met een bepaald product, een bepaalde techniek etc.

Uiteraard is een bepaalde minimum leeftijd soms wel een voorwaarde dat afhankelijk is van de activiteit. Zo zullen bepaalde workshops en activiteiten voorbehouden worden voor een bepaalde leeftijdscategorie. Maar je kan bv. al vanaf 8 jaar terecht bij onze workshops van CoderDojo, en sommige van onze (buiten)activiteiten zijn speciaal georganiseerd voor het hele gezin, dus ook daar maakt leeftijd helemaal niets uit!

Het enige wat telt, is je zin in leren, ondernemen en avontuur. Als je bijvoorbeeld bezeten bent van techniek, maar het gevoel hebt dat je daarmee nergens terecht kan, dan ben je bij Makerslab De Shack aan het juiste adres!

MAAR DAT IS NIET ALLES!

Ben je met jouw vereniging, vriendengroep of gewoon met een groep mensen op zoek naar een bepaalde workshop, maar vind je nergens een geschikte locatie? Ook dan kan je bij ons terecht! In samenspraak met het bestuur is er misschien een mogelijkheid voor jullie. Heb je enkel een ‘ruimte’ nodig? Of misschien kunnen wij wel op zoek gaan naar mensen die een workshop kunnen geven in het thema dat jullie zoeken? Als we kunnen helpen, doen we dat graag! Neem gerust contact met ons op voor meer info.

Wanneer kan je bij ons terecht

Wij proberen op regelmatige basis workshops en activiteiten te organiseren voor iedereen.

De exacte data van al onze activiteiten kan je terugvinden in onze online agenda. of neem hier al een kijkje in het aanbod: